Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Εργασιών - 9o Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, 20-22/10/2023, Ibis Styles Hotel, Ηράκλειο

This email contains pictures, if you don’t see them, view it online
header

Αγαπητές και αγαπητοί Σύνεδροι, Συνάδελφοι και Φίλοι,

Φέτος, μετά από μακροχρόνια διακοπή λόγω πανδημίας, το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής*, διοργανώνει και πάλι τη σπουδαιότερη επιστημονική του εκδήλωση, το Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής. Πρόκειται για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 20-22 Οκτωβρίου 2023 με κεντρικό θέμα:

 

«Η πρόληψη και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στη μετά COVID-19 εποχή».


Όπως όλοι γνωρίζετε, η Δημόσια Υγεία ορίζεται ως η επιστήμη της πρόληψης των ασθενειών, της επιμήκυνσης της ζωής και της προαγωγής της υγείας με δράσεις που υλοποιούνται μέσα από οργανωμένες προσπάθειες στην κοινωνία. Αυτό τον ορισμό πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι οι λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας και να προάγουμε τη σωστή σύνδεση του με δράσεις σχεδιασμού και εφαρμογής στην κοινότητα. 

Οι διαχρονικά επίκαιρες προτεραιότητες σε συνδυασμό με παράγοντες όπως οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, η εξελισσόμενη αλλαγή στο κλίμα και τα οικοσυστήματα, καθώς και η ανάδειξη νέων ή επανεμφανιζόμενων λοιμωδών νοσημάτων, δημιουργούν νέες επιστημονικές προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία με σημαντικές υγειονομικές και κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις. Σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, μέσα από την διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού, επιθυμεί να δώσει βήμα γόνιμου διαλόγου για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης και της έρευνας στα πεδία της Δημόσιας Υγείας και της προαγωγής της υγείας σε επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε τη σημασία και την υπόσταση της Δημόσιας Υγείας για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Η παγκόσμια διασπορά του ιού, η διάχυτη ανησυχία, ο αγώνας της εμβολιαστικής θωράκισης ετεροχρόνισαν, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα, τις άλλες προτεραιότητες της Δημόσιας Υγείας, όπως την πρόληψη και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και των σχετιζόμενων με αυτά παραγόντων κινδύνου. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να εστιάσουμε στο φετινό Συνέδριο, όχι μόνο στα μαθήματα που πήραμε από την πανδημία αλλά και στο ρόλο της Δημόσιας Υγείας για τα μη μεταδιδόμενα, χρόνια νοσήματα μετά την πανδημία.

Η Οργανωτική Επιτροπή με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο Συνέδριο του Φόρουμ, το οποίο θα υλοποιηθεί με την συνεργασία συναφών επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων, διαθέτει πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα με διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, δορυφορικά συμπόσια, κλινικά φροντιστήρια και ελεύθερες ανακοινώσεις. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του, κορυφαία εκδήλωση θα αποτελέσει η απονομή του ειδικού βραβείου αριστείας «Δημήτριος Τριχόπουλος» κατά την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. 

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους και πάλι από κοντά.  

Με φιλικούς χαιρετισμούς,             

 
Χ. Χατζηχριστοδούλου Εμμ. Συμβουλάκης
Καθηγητής Υγιεινής Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας
και Επιδημιολογίας Φροντίδας Υγείας, Ιατρικής Σχολής
Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πανεπιστημίου Κρήτης

* Το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής αποτελεί  Φορέα στον οποίο μετέχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, προερχόμενα από Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής όλης της χώρας.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου σας προσκαλεί να υποβάλλετε την εργασία σας μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2023.

Για να ενημερωθείτε με τις Οδηγίες Συγγραφής  παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ 

Για την Υποβολή Περιλήψεων εργασιών παρακαλούμε πατήστε
ΕΔΩΕΓΓΡΑΦΗ

Για την εγγραφή σας στο Συνέδριο, παρακαλούμε όπως πατήσετε ακολούθως.
 
 
Υποβολή εργασίας για το Βραβείο "Δ. Τριχόπουλος".

Αίτηση για τον διαγωνισμό Βραβείου Αριστείας Νέων Ερευνητών "Καθηγητού Δημήτριου Τριχόπουλου"

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

- εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή
- εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα
- δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη μετά την απονομή του διδακτορικού τους διπλώματος
- δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη μετά τις μεταδιδακτορικές τους σπουδές.

 
Αριστείο μεταπτυχιακής έρευνας «Καθηγητής Ε. Ευαγγέλου» (2023)

Αίτηση για τον διαγωνισμό Αριστείου μεταπτυχιακής έρευνας «Καθηγητής Ε. Ευαγγέλου»

Το Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής θεσμοθετεί το Αριστείο μεταπτυχιακής έρευνας «Καθηγητής Ε. Ευαγγέλου» ως μία ταπεινή ένδειξη οδύνης και τιμής για την πρόσφατη απώλεια του Καθηγητή Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial, Ευάγγελου Σ. Ευαγγέλου. Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου είχε καταγωγή από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Με πτυχίο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Είχε διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του King ́s College London. Ο Ευάγγελος Σ. Ευαγγέλου ήταν πανεπιστημιακός δάσκαλος που ενεύπνευσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και υπήρξε πηγή στοχασμού και καθοδήγησης για δεκάδες νέες και νέους επιστήμονες. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης όπως τα Nature, Nature Genetics, Nature Medicine, JAMA, Lancet και η έρευνα του έχει υποστηριχθεί από εθνικούς και διεθνείς φορείς, προάγοντας το επιστημονικό κύρος και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Αν φοιτούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ή το έχουν ολοκληρώσει μέχρι πριν 3 έτη

2. Αν εκπονούν διδακτορική διατριβή με έναρξη έως 18 μήνες πριν

3. Αν συμμετέχουν ενεργά στην τρέχουσα περίοδο σε ερευνητικά προγράμματα συναφή με κλινική και μοριακή επιδημιολογία, ανεξάρτητα από την ανάληψη ή ολοκλήρωση υποχρεώσεων μεταπτυχιακών σπουδών.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε όπως πατήσετε ακολούθως.

 
Κλινικό Φροντιστήριο: Βασικές αρχές RCTs.

Για την εγγραφή σας στο Κλινικό Φροντιστήριο, παρακαλούμε όπως πατήσετε ακολούθως


pictureΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
CONGRESS WORLD
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 72 10001, 210 72 10052
Φαξ. 210 72 10051
www.congressworld.gr, dp@congressworld.gr


 
You don’t want to receive our news anymore, please unsubscribe.

Congress World fully respects the applicable Personal Data Protection laws. Thus, you are receiving this informational Newsletter due to one of the below reasons
1. You have provided your email address so as to be informed with scientific updates of your interest, or
2. You were registered in one of the Conferences organized by our PCO-DMC Congress World, or
3. You subscribed via our website www.congressworld.gr