1o Συνέδριο Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής, 30/09/2022 – 01/10/2022, Νέο Αμφιθέατρο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» - Αθήνα

 - - -
 

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Είναι τιμή και χαρά μας να σας προσκαλέσουμε στο
1o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Νέο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής και τελεί υπό την αιγίδα του The Global Climate and Health Alliance, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιστημονικής Ένωσης του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί γεγονός και γνωρίζουμε γιατί γίνεται: το CO2 που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα θερμαίνει τον πλανήτη και αποσυντονίζει όλα τα οικοσυστήματα. Η θερμοκρασία έχει ήδη αυξηθεί κατά ένα βαθμό Κελσίου από το 1880, το επίπεδο της θάλασσας έχει ήδη ανέβει κατά 20 εκατοστά τα τελευταία 120 χρόνια και πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, ξηρασίες, τυφώνες κ.λ.π.) γίνονται ολοένα και πιο συχνά και πιο έντονα. Όλα αυτά οδηγούν σε οικονομική αστάθεια παγκοσμίως, σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών και των ενόπλων συγκρούσεων και σε αυξημένη πίεση σε όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Η πανδημία COVID-19 εγκαινίασε την εποχή της κλιματικής ιατρικής και έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να μεταβάλλει την άσκηση της ιατρικής στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη. Ήδη από το 2009 η UCL-Lancet Commission είχε δηλώσει ότι «η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή του 21ου αιώνα για την παγκόσμια υγεία». Ενδελεχής έρευνα του ΠΟΥ απέδειξε ότι και η σχετικά ήπια θέρμανση του πλανήτη από το 1970 έως το 2004 ήταν υπεύθυνη για 140.000 περισσότερους θανάτους ανά έτος παγκοσμίως. Το νούμερο αυτό αναθεωρήθηκε σε σχεδόν 400.000/έτος το 2010 και θα αυξηθεί σημαντικά έως το 2030. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε ειδικότητα της ιατρικής.

Στόχος του συνεδρίου είναι η επίκαιρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε κάθε ειδικότητα της ιατρικής, πώς πρέπει να προετοιμαστεί η Α’ βάθμια, Β’ βάθμια, Γ’ βάθμια και Δ’ βάθμια φροντίδα υγείας και η ανάδειξη της αναγκαιότητας και σημασίας της ειδικότητας της «Κλιματικής Ιατρικής».

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

 
 - - -

 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
 • Βαλλιάνου Ναταλία
 • Γελαδάρη Ελένη 
 • Γελαδάρη Χαραλαμπία
 • Ευαγγελινάκης Νικόλαος
 • Καλανταρίδου Σοφία
 • Ντουράκης Σπυρίδων
 • Σκούρτης Αλέξανδρος
 • Τσιούφης Κωνσταντίνος
 • Jahaj Edison
   
 - - -

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
 
Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Βασική προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και υποβολή της ON LINE ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, την οποία θα βρείτε ακολούθως:
 

 
Στο email της εγγραφής σας θα λάβετε την κατάλληλη ενημέρωση, συνεδριακό υλικό και τον σύνδεσμο καθώς επίσης και κωδικό για την πρόσβασή σας στην πλατφόρμα Διαδικτυακής αναμετάδοσης του Προγράμματος.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση και ενεργό συμμετοχή σας.
 
 - - -

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να ενημερωθείτε για το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 1oυ Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής, παρακαλούμε πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο.
 

 
Από την καταμέτρηση των ωρών παρακολούθησης, θα υπολογιστεί αναλογικά η παραλαβή του με 12 Μόρια (CME-CPD Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) Ηλεκτρονικού Πιστοποιητικού Παρακολούθησης. Η Μοριοδότηση του e-Πιστοποιητικού αφορά τις ιατρικές ειδικότητες.
 
 - - -

 
 - - -

Η ηλεκτρονική ενημέρωση είναι μια ευγενική προσφορά της εταιρείας

 - - -

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Congress World
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 Αθήνα
Τηλ: 210 7210001
www.congressworld.gr email: info@congressworld.gr

 - - -

Congress World fully respects the applicable Personal Data Protection laws.
Thus, you are receiving this informational Newsletter due to one of the below reasons
1. You have provided your email address so as to be informed with scientific updates of your interest, or
2. You were registered in one of the Conferences organized by our PCO-DMC Congress World, or
3. You subscribed via our website www.congressworld.gr
Not interested any more? Unsubscribe