3η ημέρα | 22° Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, 27 - 30 Μαρτίου 2024, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

This email contains pictures, if you don’t see them, view it online
header

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες και της 3ης ημέρας του 22ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου, με ποικιλία διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζιών και επιστημονικών αντιπαραθέσεων σε ενδιαφέροντα θέματα που αφορούσαν την ολιστική παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαβητικών επιπλοκών.
    
Η ημέρα ξεκίνησε και πάλι με την παρουσίαση Προφορικών Ανακοινώσεων στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ και ακολούθησε το ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όπου αναπτύχθηκαν τα «Σύγχρονα δεδομένα στη διάγνωση, στη διαχείριση και στη θεραπεία της Διαβητικής Νεφροπάθειας».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα «Θέματα Αιχμής» που αφορούσαν την επιλογή του κύριου στόχου για την αντιμετώπιση των ατόμων με διαβήτη υπό το φως των νέων οδηγιών, δηλαδή τη γλυκαιμική ρύθμιση, τη μείωση του καρδιονεφρικού κινδύνου ή τη μείωση του σωματικού βάρους.
Στα πλαίσια συνεργασίας της ΕΔΕ με την ΕΛΕΜΕΔ, παρουσιάστηκαν επίκαιρα θέματα για την ιατρική ακριβείας, τις νέες θεραπευτικές προκλήσεις με τη χρήση των GLP-1 αγωνιστών και τη συμμόρφωση στην προτεινόμενη αγωγή.
 
Η διαχείριση του διαβήτη στην κύηση αλλά και του διαβήτη τύπου 1 ως εξελισσόμενο αίνιγμα, όσον αφορά την πρόληψή του, την ετερογένεια της εμφάνισής του στα παιδιά αλλά και στους ενηλίκους, αναπτύχθηκαν διεξοδικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν μελέτες ορόσημα στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και παρουσιάστηκαν σημαντικότατα νέα δεδομένα για τη διασύνδεση του σακχαρώδους διαβήτη με το καρδιαγγειακό σύστημα σε νεαρά άτομα με διαβήτη, αλλά και τη διαβητική νεφροπάθεια, την αμφιβληστροειδοπάθεια και τη σχέση της υπέρτασης με τις καρδιονεφρικές επιδράσεις του διαβήτη.
Συζητήθηκαν αμφιλεγόμενα θέματα σε επιστημονικές αντιπαραθέσεις, όπως η «Έναρξη αντιδιαβητικής αγωγής με ένα ή δύο φάρμακα», και υπήρξε μεγάλη ενεργός συμμετοχή στη θεματική ενότητα διαδραστικού χαρακτήρα, όπου δόθηκε η δυνατότητα εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων για θέματα διαχείρισης της υπεργλυκαιμίας στο νοσοκομείο.
 
Παρουσιάστηκαν, επίσης, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αναδυόμενη συμβολή της φαρμακευτικής αγωγής της παχυσαρκίας και τη δυνατότητά της να έχει εφάμιλλα αποτελέσματα με τη βαριατρική χειρουργική, καθώς και για την άσκηση σε άτομα με διαβήτη και ειδικές καταστάσεις, όπως σε άτομα υπό ινσουλινοθεραπεία, σε αγγειοπάθεια και σε αμφιβληστροειδοπάθεια ή  νεφροπάθεια.
Οι στρατηγικές προσέγγισης του διαβήτη και της καρδιακής ανεπάρκειας με κλινικά ή εργαστηριακά κριτήρια αποτέλεσε άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
   
Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν νεότερα δεδομένα για τα ινκρετινικά φάρμακα με διπλούς και τριπλούς συνδυασμούς, την εβδομαδιαία ινσουλίνη, αλλά και την ύπαρξη ή όχι τελικά του καρδιονεφρομεταβολικού κινδύνου.
 
Η σημερινή ημέρα διανθίστηκε και με αρκετά Δορυφορικά Συμπόσια και Διαλέξεις των Φαρμακευτικών Εταιρειών που συνδράμουν στην επιτυχία του Συνεδρίου, τις οποίες και θερμά ευχαριστούμε για τη συνεχιζόμενη και ουσιαστική υποστήριξη στην επιτυχία του συνεδρίου. 
Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες που με φυσική παρουσία παρακολούθησαν και τις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου!
Σας περιμένουμε και αύριο, τελευταία ημέρα εργασιών!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
CONGRESS WORLD 
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 72 10001, 210 72 10052
Φαξ. 210 72 10051
www.congressworld.gr, INFO@CONGRESSWORLD.GR

Congress World fully respects the applicable Personal Data Protection laws. Thus, you are receiving this informational Newsletter due to one of the below reasons
1. You have provided your email address so as to be informed with scientific updates of your interest, or
2. You were registered in one of the Conferences organized by our PCO-DMC Congress World, or
3. You subscribed via our website www.congressworld.gr
Not interested any more? Unsubscribe