1η ημέρα | 22° Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, 27 - 30 Μαρτίου 2024, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

This email contains pictures, if you don’t see them, view it online
header

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 22ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση στην Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ των πρώτων Προφορικών Ανακοινώσεων ερευνητικών εργασιών, και ακολούθησε το Στρογγυλό Τραπέζι «Βήμα Φοιτητών Ιατρικής» με θέμα την «Ταξινόμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη», με εξαιρετικές παρουσιάσεις από φοιτητές Ιατρικών Σχολών της χώρας. Παράλληλα, στην Αίθουσα ΙΛΙΣΣΟΣ παρουσιάστηκαν τα DIABETES CONGRESS HIGHLIGHTS των συνεδρίων ADA/EASD 2023 από ιατρούς - μέλη της ΕΔΕ που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.


Ακολούθως, παρουσιάστηκαν σε Στρογγυλά Τραπέζια τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τη φυσιολογία και παθοφυσιολογία του λιπώδους ιστού, τη συμβολή του υποθαλάμου στον έλεγχο της μεταβολικής ομοιόστασης και την κλινική προσέγγιση της παχυσαρκίας - το μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, ενώ συζητήθηκε σε «επιστημονική αντιπαράθεση» το ζήτημα της ύπαρξης ή όχι της «μεταβολικά υγιούς παχυσαρκίας».

 
 
 
Ταυτόχρονα, στην αίθουσα ΙΛΙΣΣΟΣ παρουσιάστηκε το Συμπόσιο σχετικά με τις «Διατροφικές επιλογές στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη» και επιστημονική αντιπαράθεση σχετικά με τη «μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή των ατόμων με διαβήτη».

Μετά τη μεσημβρινή διακοπή και την παρουσίαση των Αναρτημένων Ανακοινώσεων, παρουσιάστηκε το θέμα της Εντερικής χλωρίδας στην παχυσαρκία και στον σακχαρώδη διαβήτη και ακολούθησε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Στρογγυλό Τραπέζι της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, που αφορούσε θέματα αναπαραγωγής σε άτομα με διαβήτη.

 
 
Τα θέματα διατροφής, νοσηλευτικής φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με διαβήτη απασχόλησαν παράλληλες συνεδρίες όπου συμμετείχαν Διαιτολόγοι, Επισκέπτες Υγείας και Νοσηλευτές, μέλη της ΕΔΕ, και φώτισαν πολλές πτυχές των σύνθετων αυτών προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα με διαβήτη. 

 

Σημαντικές Διαλέξεις δόθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες στον Σακχαρώδη Διαβήτησχετικά με τις «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον σακχαρώδη διαβήτη», την «Αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης στην υγεία και στη νόσο» και τη «Λιποδυστροφία και αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης».

 
 
Η Αρεταίειος Διάλεξη, η επιφανέστερη ομιλία του Συνεδρίου, δόθηκε από τον Καθηγητή Stefano Del Prato, τέως πρόεδρο του EASD, και αφορούσε το ζήτημα της ύφεσης του διαβήτη τύπου 2, είναι μύθος ή πραγματικότητα;
 
 
Η ημέρα έκλεισε με την Τελετή Έναρξης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Επιστημονικών Εταιρειών και Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη, βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες Προφορικές Ανακοινώσεις ενώ η Κήρυξη της Έναρξης των Εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.
   
 
Στο φετινό Συνέδριο η Εναρκτήρια Διάλεξη ήταν μια εξαιρετική μνεία στην ποιότητα ζωής των ατόμων με Διαβήτη από τον 20ο στον 21ο αιώνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Καθηγητή κο Α. Ράπτη.
 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
CONGRESS WORLD 
Μιχαλακοπούλου 27, 115 28 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 72 10001, 210 72 10052
Φαξ. 210 72 10051
www.congressworld.gr, INFO@CONGRESSWORLD.GR

Congress World fully respects the applicable Personal Data Protection laws. Thus, you are receiving this informational Newsletter due to one of the below reasons
1. You have provided your email address so as to be informed with scientific updates of your interest, or
2. You were registered in one of the Conferences organized by our PCO-DMC Congress World, or
3. You subscribed via our website www.congressworld.gr
Not interested any more? Unsubscribe